Wie

Over Wim Pijpops

Na het behalen van mijn diploma in 1992 (Licentiaat in de Motorische Revalidatie en Kinesitherapie, Katholieke Universiteit Leuven) heb ik aansluitend een specialisatie in de sportkinesitherapie behaald. De opgebouwde ervaring heb ik in 2010 nog verder aangevuld met een postgraduaat diploma “Gevorderde Specialisatie in de Musculoskeletale Revalidatie: de manuele therapie en de sportkinesitherapie” (eveneens aan de KUL). De officiële erkenning als manueel therapeut (door het IFOMT/Mathera) zal nu weldra omgezet worden in een “bijzondere beroepsbekwaamheid manuele therapie”.

Ondertussen specialiseerde ik me steeds verder binnen mijn vakdomein om een continue kwaliteitsverbetering voor alle patiënten te realiseren. Zo heb ik bijvoorbeeld veelvuldig bewezen technieken met betrekking tot functionele en stabilisatietraining aangeleerd (Kinetic Control), medische trainingstherapie, sportspecifieke training, rug- en nekschool, letselpreventie, etc.) en werk ik ook verder aan het vervolmaken van de opleiding als McKenzietherapeut (bij “hernia”-achtige klachten voor wervelzuil).

Binnen mijn praktijk probeer ik zo veel mogelijk aan “actieve” kinesitherapie en functionele revalidatie te doen (naast een aantal nuttige en effectieve passieve technieken zoals manipulaties, mobilisaties of spierrelaxatie).

Zo vlug als het kan probeer ik u dus zelf te laten oefenen of (her-)bewegen. Wetenschappelijk onderzoek heeft meermaals aangetoond dat dit het meeste garantie op (blijvend) succes geeft. (Re-)Activatie blijft de boodschap!!

Sinds 2010 ben ik ook deeltijds verbonden aan de Koninklijke School voor Onderofficieren Saffraanberg (Sint Truiden) als Remedial Instructor in het kader van herconditionering en actieve revalidatie van musculoskeletale letsels bij militairen. Ook binnen defensie blijft het hoofddoel actieve en fitte mensen af te leveren!

Ik ben opgenomen in het Nationaal Kwaliteitsregister voor Kinesitherapeuten en voldoe dus aan alle opgelegde criteria voor een kwaliteitsvolle dienstverlening (kinesitherapie.be).